Генсек НАТО Столтенберг під час візиту в Україну відвідає Одесу та виступить у Раді

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час свого візиту до України відвідає Одесу та Київ. Про це йдеться у програмі візиту, опублікованій на сайті альянсу.

Візит розпочнеться 30 жовтня в Одесі, де Столтенберг і посли НАТО відвідають постійну групу альянсу з протидії мінній діяльності. Чотири судна цієї групи з Болгарії, Італії, Румунії та Іспанії пристануть до Одеського порту для патрулювання в Чорному морі. Генеральний секретар також виступить в Одеській морській академії.

31 жовтня у Києві генсек НАТО головуватиме на засіданні комісії Україна — НАТО з президентом Володимиром Зеленським і виступить із зверненням до Верховної Ради.

Столтенберг і постійні представники НАТО зустрінуться зі спікером Дмитром Разумковим, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком і міністром оборони Андрієм Загороднюком.

Крім того, заступник генсека Мірча Геоана та посли НАТО зустрінуться з Разумковим і керівниками парламентських фракцій. Вони проведуть обід із віцепремʼєр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою.

  • 41% опитуваних підтримують курс України на вступ до НАТО. Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.