Зеленський на інвестфорумі в Маріуполі порівняв Україну з Apple

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський порівняв нинішню Україну з компанією Apple, яка «починає у гаражі». Про це він заявив на інвестиційному форумі RE:THINK.Invest in Ukraine у Маріуполі.

«Зневіра або знищує остаточно, або робить сильнішим. Сьогодні Україна стоїть на цьому роздоріжжі. Ми — Apple, яка починає свій шлях у гаражі. Ленс Армстронг, якому поставили страшний діагноз. Але ми знаємо, що на зміну найтемнішій ночі неодмінно прийде світанок», — заявив Зеленський.

Президент додав, що всі учасники форуму можуть стати безпосередніми учасниками відновлення Донбасу.

«Головний пріоритет — це рівні та єдині правила гри для всіх, для українського і міжнародного бізнесу. За 28 років це стало своєрідним українським НЛО — усі про це кажуть , але ніхто не бачив. Фундаментом для рівних правил гри є подолання корупції», — підкреслив президент.

Зеленський підкреслив, що для покращення ефективності правоохоронних органів ухвалено низку законопроєктів, має відбутися реформа корумпованої судової системи. «Корумповані суди лякають інвесторів не менше за постріли, вибачте», — зазначив глава держави.

При цьому, на думку Зеленського, мир в Україні неможливий без стабільного економічного зростання. «Пʼять-сім відсотків щороку — це амбітне завдання, для його вирішення потрібні масштабні інвестиції. Цей форум стане відправною точкою процесу. Присутні на форумі та всі небайдужі можуть стати учасниками відновлення Донбасу», — підкреслив президент.