Богдан: Зеленський сказав, що мені не треба йти на зустріч із Трампом

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Богдан: Зеленський сказав, що мені не треба йти на зустріч із Трампом

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Володимир Зеленський був проти того, щоб голова Офісу президента Андрій Богдан брав участь у зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Нью-Йорку 25 вересня. Про це Богдан розповів в інтервʼю «Українській правді».

«Володимир Олександрович сказав, що, мабуть, мені туди не треба йти», — пояснив Богдан і припустив, що це може бути повʼязано з негативним ставленням чиновників США до його призначення главою ОП.

Богдан додав, що представники адвоката Трампа Рудольфа Джуліані намагалися зустрітися з Зеленським і його командою ще під час інавгурації. «Справді, від усіх знайомих, друзів приходила інформація, що ці два адвокати [Фруман і Парнас], які працювали на Джуліані, хочуть з нами зустрітися. І різні люди рекомендували їх як дуже впливових. Але ми вирішили, що ми не зустрічаємося з якимись особами, які не наділені офіційним статусом», — сказав Богдан.

За словами голови ОП, неофіційну зустріч з Джуліані провів радник Зеленського Андрій Єрмак. «Я не брав участі в прийнятті рішень про поїздку Андрія Єрмака та зустріч, не знаю, про що вони там розмовляли, не знаю, які моменти вони обговорювали. Мабуть, якщо така зустріч відбулася, то це було рішення Андрія, оскільки він позаштатний помічник [радник], і це дозволяє йому проводити зустрічі, що не мають офіційного забарвлення», — додав Богдан.

Раніше про зустріч Єрмака з Джуліані theБабелю повідомило джерело в Офісі президента. Зустріч відбулася в Мадриді в липні. А The New York Times написала, що адвокат Трампа закликав Єрмака активізувати розслідування двох питань, які цікавлять американського президента. Перший — це можливий вплив українських чиновників на вибори 2016 року у США з метою зашкодити кампанії Трампа. Другий — розслідувати конфлікт інтересів, повʼязаний з колишнім віцепрезидентом США і головним конкурентом Трампа на виборах 2020 року Джозефом Байденом.