Богдан: Рейтинги Зеленського не падають, це звичайне явище

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Глава Офісу президента Андрій Богдан спростував падіння рейтингу президента Володимира Зеленського, про яке раніше повідомили кілька соціологічних компаній. Про це Богдан заявив в інтервʼю «Українській правді».

За словами голови ОП, підписання Україною «формули Штайнмаєра» не вплинуло на рейтинг президента. «Не «формула Штайнмаєра» отримала такий негатив, не було падіння рейтингів, а це був просто зрозумілий процес — через звільнення полонених [7 вересня за формулою 35 на 35] було величезне зростання рейтингу, він був ситуативний і не міг триматися довго на позначці в 73 відсотки», — зазначив Богдан.

За його словами, коливання рейтингу президента — природний процес.

«Це звичайне явище, коли рейтинг починає з часом трошки падати — він просідає, а не падає. Маркерів може бути багато: і швидкість прийняття законів, і різні закони дискусійні, і земельна реформа, і «формула Штайнмаєра». Це не змінило ставлення суспільства до президента, взагалі не змінило», — переконаний глава ОП.

  • У жовтні соціологи вперше зафіксували падіння рейтингу Зеленського. За даними опитування КМІС, у середині жовтня позитивно до діяльності Зеленського ставилися 66% (73% у вересні); негативно — 9%, тоді як у вересні таких було 7%. Зниження рівня схвалення зафіксували і у членів президентської команди. Так премʼєр-міністра Олексія Гончарука підтримували лише 10% (у вересні — 17%), спікера Дмитра Разумкова — 27% (у вересні — 33%).
  • За даними опитування соціологічної групи «Рейтинг» за 19—22 жовтня, Зеленському довіряють 66% українців. А за даними опитування Центру Разумкова, що проводилося з 4 до 9 жовтня, главі держави довіряли 70% респондентів. За підсумками вересневого опитування «Рейтингу», роботою Зеленського на посаді президента були задоволені 71% українців.