У Каліфорнії через пожежі скасували премʼєру «Термінатора» та евакуювали Арнольда Шварценеггера

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Голлівудський актор і колишній губернатор Каліфорнії, 72-річний Арнольд Шварценеггер, був змушений покинути свій будинок на околицях Лос-Анджелеса через поширення лісових пожеж. Про це повідомляє Page Six.

Про евакуацію Шварценеггер повідомив у Twitter і закликав усіх сусідів тікати із зони ризику.

«Ми благополучно евакуювалися о 03:30 ранку. Якщо ви в зоні евакуації, не зволікайте. Забирайтеся. Просто зараз я дякую кращим пожежникам у світі, справжнім героям бойовиків, які борються із загрозою, щоб захистити своїх побратимів-каліфорнійців», — написав Шварценеггер.

Напередодні кіностудія Paramount Pictures вирішила тимчасово відкласти премʼєру фільму «Термінатор: Темні долі» за участі Шварценеггера через пожежі й передати їжу, призначену для фуршету на презентації, у Червоний Хрест для постраждалих від стихійного лиха. Картина повинна була вийти на екрани 28 жовтня. На премʼєру вже були запрошені актори Арнольд Шварценеггер, Лінда Гамільтон, Гебріель Луна і Маккензі Девіс, які знімалися в картині.

Пожежі в Каліфорнії вирують уже близько місяця. Останнє загоряння сталося біля будівлі музею Getty Center, вогонь поширився на площі близько 200 гектарів, через це багато знаменитостей були змушені залишити свої будинки. Серед них баскетболіст Леброн Джеймс, актор «Агентів Щ. В. Т.» Кларк Грегг та автор «Синів анархії» Курт Саттер. Мер Лос-Анджелеса Ерік Гарсетт повідомив, що вже згоріли пʼять будинків, інформації про потерпілих поки немає, проте вогонь швидко поширюється — зараз зона евакуації охоплює більш ніж 10 тисяч будинків, також уже 200 тисяч осіб були евакуйовані.

  • Американська автомобільна компанія Tesla надіслала власникам електромобілів повідомлення з проханням зарядити акумулятори до максимуму перед масовим відключенням електроенергії в Каліфорнії (блекаутом).
  • Два мільйони жителів американського штату Каліфорнія залишилися без електропостачання після відʼєднання мережі комунальною компанією Pacific Gas and Electric Company для запобігання лісовим пожежам. У Каліфорнії 59 осіб стали жертвами лісових пожеж, 130 вважаються зниклими безвісти. Причиною відключення стала спекотна погода на півдні штату. Вона особливо небезпечна в поєднанні зі щорічними вітрами «Діабло» (15—22 м/с), які несуть сухе гаряче повітря з північного сходу, з затоки Сан-Сан-Франциско навесні та восени.
  • Каліфорнійський департамент лісового господарства та протипожежного захисту заявив, що очікувані пожежі через щорічні вітри «Діабло» вже знищили понад 40 км. кв. насаджень. В офісі окружного шерифа міста Гейсервіль повідомили, що в місті розіслали наказ про негайну евакуацію, а в Лос-Анджелесі, Сан-Бернардіно і Вентурі (Південна Каліфорнія) розглядається питання про відʼєднання від електропостачання понад 300 тисяч осіб.