Вночі: у Конгресі визнали геноцид вірмен, парламент Великої Британії призначив дострокові вибори, на Банковій протестували проти розведення військ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Палата представників США визнала геноцид вірмен в Османській імперії

Члени палати представників США ухвалили резолюцію, в якій визнають і засуджують геноцид вірмен в Османській імперії. За це рішення проголосували 405 конгресменів, проти — лише 11. Документ був внесений на розгляд палати представників демократом Адамом Шиффом.

Резолюція не має юридично зобовʼязувального характеру. Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу вже розкритикував ухвалення резолюції. Він назвав рішення конгресменів ганебним і вважає його спробою «використовувати історію для досягнення політичних цілей».

Парламент Великої Британії проголосував за дострокові вибори

Палата громад парламенту Великої Британії проголосувала за законопроєкт про проведення дострокових виборів 12 грудня 2019 року. За вибори виступили 438 членів парламенту, проти — 20.

Перед цим премʼєр-міністр Борис Джонсон тричі вносив до парламенту ініціативу про дострокові вибори, усі три рази вона не змогла набрати необхідних двох третин голосів депутатів, зокрема тому, що від голосування утрималися лейбористи.

Пізніше Джонсон заявив, що наступного разу він внесе в парламент не ініціативу, а законопроєкт, для прийняття якого потрібна проста більшість голосів.

Під Офісом президента протестували проти розведення військ на Донбасі

У Києві під Офісом президента на Банковій протестували проти розведення військ і засобів на Донбасі. Акцію назвали «Ні кроку назад!».

Серед присутніх були представники «Свободи» і «Національного корпусу». Учасників просили не брати з собою прапори або будь-яку іншу символіку політичних партій.

На початку акції активісти тримали літери, що складали фразу «Яке розведення? Ти ж не лох». Організатори акції також заявили, що днями представлять альтернативу «формулі Штайнмаєра».

У США на житловий будинок впав літак

В американському штаті Нью-Джерсі на житловий будинок впав літак, внаслідок чого загорілися щонайменше три будинки. У гасінні пожежі брали участь майже 200 рятувальників.

На борту літака був тільки пілот. Про його стан не повідомляється. За попередньою інформацією, у будинку, на який впав літак, жила сімʼя з маленькою дитиною, але під час катастрофи їх не було вдома. Жінка, яка проживає в сусідньому будинку, змогла втекти.