МЗС Ізраїлю зупинило роботу своїх посольств, зокрема в Україні. Усе через суперечку з Мінфіном

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МЗС Ізраїлю зупинило роботу своїх посольств, зокрема в Україні. Усе через суперечку з Мінфіном

Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Джоель Ліон.

Синиця Олександр / УНІАН

Посольства та дипломатичні представництва Ізраїля по всьому світу, включно з Україною, призупинили роботу через суперечку з Міністерством фінансів. Про це повідомляється на сторінці посольства Ізраїлю в Україні.

«Через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, які були узгоджені та підписані генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, і застосувати однобічну процедуру, яка змінює протокол, що діяв протягом кількох десятиліть, ми змушені закрити дипломатичну місію. Консульські послуги не надаватимуться, і ніхто не матиме права вʼїхати до посольства/консульства», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що місія дипломатів полягає у намаганні постійно «посилювати стійкість Ізраїлю». «На жаль, рішення Міністерства фінансів не залишає нам іншого вибору, окрім як вжити вищезазначених заходів, оскільки життєвим інтересам держави Ізраїль завдана шкода. Ми сподіваємось, що ця криза буде вирішена якнайшвидше», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє «9 канал», причиною закриття є страйк, оголошений робочим комітетом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Ізраїлю.

За словами представників комітету, такі дії стали єдиним можливим кроком протесту проти рішення Міністерства фінансів скоротити витрати ізраїльських дипломатів у всьому світі та спробувати застосувати нові правила звітності заднім числом.