WhatsApp подала до суду на ізраїльську компанію, звинувативши її в розсилці шпигунського ПЗ журналістам і дипломатам

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія WhatsApp подала до суду на ізраїльську компанію NSO Group, звинувачуючи її в кібератаках, які заражали пристрої користувачів шкідливим програмним забезпеченням. Про це повідомляє ВВС.

На думку WhatsApp, ізраїльська компанія розіслала шкідливе ПЗ приблизно на 1 400 мобільних телефонів з метою стеження. Серед постраждалих користувачів були журналісти, правозахисники, політичні дисиденти та дипломати.

У своїй скарзі WhatsApp стверджує, що NSO Group створила різні облікові записи в месенджері та передавала шкідливий код через сервери WhatsApp у квітні та травні.

«Ми вважаємо, що ця атака була спрямована щонайменше на 100 представників громадянського суспільства, що є очевидним прикладом зловживань», — йдеться в заяві WhatsApp.

Згідно з позовом, у постраждалих користувачів були номери з декількох країн, зокрема з Бахрейну, Обʼєднаних Арабських Еміратів і Мексики. WhatsApp заявила, що домагається постійної судової заборони NSO Group користуватися її месенджером.

Ізраїльська компанія у відповідь заявила, що відстоюватиме свою невинність. «Єдина мета NSO — надавати технології ліцензованим урядовим розвідувальним і правоохоронним органам, щоб допомогти їм боротися з тероризмом і серйозними злочинами», — йдеться в заяві компанії.