Скандал із підкупом нардепів «Слуги народу»: САП викликає на допит усіх членів фінкомітету Ради

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура викликає на допит усіх членів Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики через можливий їх підкуп депутатом від групи «За майбутнє» Антоном Яценком.

Про це заявив глава САП Назар Холодницький, пишуть Українські Новини.

«Сьогодні були підписані повістки про виклик усіх членів фінансового комітету, незалежно від фракції. Такі повістки були вислані всім сьогодні», — сказав Холодницький, додавши, що депутатів викликають у зручний для них час.

Про що йдеться?

18 жовтня депутати на засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики «провалили» законопроєкт № 2047 «Про ліквідацію корупційних схем під час оцінки обʼєктів нерухомості». Документ зареєстрований у парламенті 4 вересня 31 депутатом від фракцій «Голосу» і «Слуги народу».

Він пропонує скасувати роботу так званих електронних майданчиків (спеціальне програмне забезпечення), через які оцінювачі та нотаріуси зобовʼязані подавати звіти про оцінку нерухомості до Єдиної бази. Це платна послуга — ціна за реєстрацію звіту і перевірку реєстрації нерухомості коливається від 680 до 1 800 грн за одну операцію. Документ передбачає відключення всіх авторизованих електронних майданчиків від Єдиної бази даних звітів про оцінку. Наявні електронні майданчики ЗМІ повʼязують із народним депутатом Антоном Яценком.

Екснардеп Сергій Лещенко повідомив, що, за його інформацією, 11 депутатів від СН, так звані люди Коломойського, у Комітеті отримали по $30 тис. від «зацікавлених осіб», щоб не голосувати за законопроєкт, який виключить приватні електронні майданчики з процедури оцінки нерухомості.