Вночі: Зеленський зідзвонився з Меркель, Twitter відмовляється від політичної реклами, «Динамо» вибило «Шахтар» з Кубка України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Зеленський провів телефонну розмову з Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським привітала початок розведення сил і засобів у Золотому.

Крім того, лідери двох країн обговорили перспективи розведення поблизу Петрівського після семи днів тиші й підготовку до саміту «нормандської четвірки»

«Сторони також обговорили питання транзиту російського газу територією України, зокрема у звʼязку з тристоронніми газовими консультаціями Україна — ЄС — РФ, які відбулися 28 жовтня в Брюсселі», — повідомила пресслужба.

У Конгресі США проголосували проти участі Росії в саміті G7

Комітет у закордонних справах палати представників ухвалив резолюцію проти участі Росії в саміті країн «Великої сімки». Ініціатор голосування Альбіо Сірейс заявив, що Росії не можна дозволити брати участь у саміті через тривалу окупацію сходу України, дестабілізацію на Близькому Сході та численні порушення прав людини.

Він подякував колегам з комітету за підтримку і наголосив, що Кремль не зможе брати участь у самітах, поки не буде відповідати міжнародним демократичним стандартам.

У Twitter вирішили заборонити політичну рекламу

Глава компанії Twitter Джек Дорсі оголосив, що соціальна мережа більше не буде публікувати політичну рекламу.

«Ми прийняли рішення припинити політичну рекламу в Twitter в усьому світі. Ми вважаємо, що повідомлення на політичні теми мають бути заслуженими, а не купленими», — написав він у своєму мікроблозі.

За словами Дорсі, на таке рішення вплинула низка чинників, зокрема значні ризики для політики, можливість впливати на голоси виборців, що далі може відбитися на житті мільйонів. Також співзасновник мережі відзначив необхідність регулювання реклами, збільшення вимог до її прозорості. Остаточні правила реклами Twitter оприлюднить до 15 листопада.

«Динамо» вибило «Шахтар» з Кубка України

Київське «Динамо» вийшло до чвертьфіналу Кубка України, перемігши з рахунком 2:1 донецький «Шахтар». Поєдинок проходив на НСК «Олімпійський».

Відкрили рахунок кияни: на 22-й хвилині мʼяч після удару здалеку Сергія Сидорова влучив у верхній кут воріт. На 89-й хвилині арбітр вилучив гравця «Динамо» Володимира Шепелєва, і через три хвилини «гірники» відігралися. Після кутового та серії рикошетів мʼяч потрапив до Степаненка, який ударом з-за меж штрафного майданчика зробив рахунок 1:1.

У додатковий час усе той же Степаненко був вилучений з поля, а на 109-й хвилині кияни вийшли вперед. Карлос де Пена подав кутовий, і захисник «Динамо» Денис Попов ударом головою встановив остаточний рахунок — 2:1.