Рада позбавила недоторканності нардепа Дубневича і дозволила його затримати

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Верховна Рада позбавила недоторканності, а також дозволила затримати і заарештувати депутата Ярослава Дубневича. За ці рішення проголосували відповідно 332, 241 та 229 нардепи.

«Дубневич Я. В., будучи головою транспортного комітету і будучи обізнаним з роботою «Укрзалізниці», володіючи двома субʼєктами господарювання ...організував схему, за якою одна з підконтрольних йому компаній отримала незаконний дохід у розмірі 93 млн грн», — сказав з трибуни генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Він додав, що це провадження розслідувалося вже три роки. «Є достатньо доказів, щоб притягнути народного депутата Дубневича до відповідальности», — підкреслив Рябошапка. Сам Дубневич у виступі назвав звинувачення абсурдними таі заявив, що ані подання, ані висновки комітету не містять доказів його причетності до вказаних злочинів.

За зняття недоторканності з парламентарія проголосували 242 з 252 депутатів від фракції «Слуги народу», 18 з 27 — від «Європейської солідарності», 17 з 24 — від «Батьківщини», 17 з 23 - від депутатської групи «За майбутнє», 19 з 20 — від «Голосу», 19 з 33 — від позафракційних. Фракція «Опозиційна платформа — За життя» не дала жодного голосу.