Загибель працівника Адміністрації президента: у крові загиблого виявили психотропну речовину, смерть спричинили не побої

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В організмі працівника Адміністрації президента Олександра Бухтатого, якого в Києві в березні знайшли мертвим, виявили етиловий спирт і психотропний медпрепарат — клозапін.

Як повідомила theБабелю речниця київської прокуратури Надія Максимець, згідно з результатами токсикологічної експертизи, причиною смерті Бухтатого, найвірогідніше, стало одночасне вживання алкоголю і медпрепарату, а не тілесні ушкодження, які він отримав при нападі 14 березня.

«Речовини потрапили в його організм за 3—5 годин до настання смерті, а напали на нього приблизно за годину до її настання», — сказала вона. За словами Максимець, загиблий отримав під час нападу легкі тілесні ушкодження, які не могли призвести до смерті. «Йому нанесли чотири удари», — зазначила вона.

Речниця прокуратури заявила, що стосовно двох нападників зібрано достатньо доказів їхньої причетності до розбійного нападу.

Як повідомляє пресслужба прокуратури, обвинувальний акт стосовно 34-річного громадянина Вірменії, який звинувачується у скоєнні розбійного нападу (ч. 2 ст. 187 КК) на Бухтатого, був переданий в Шевченківський районний суд. Другого нападника поки що розшукують.