У Литві затримали ексголову Державної продовольчо-зернової корпорації, якого розшукували два роки

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У Литві затримали ексголову Державної продовольчо-зернової корпорації, якого розшукували два роки

Колишній глава Державної продовольчо-зернової корпорації України Петро Вовчук

ДПЗКУ

У четвер, 31 жовтня, у Вільнюсі затримали колишнього голову Державної продовольчо-зернової корпорації України Петра Вовчука, який перебував у розшуку НАБУ з березня 2017 року. Про це повідомила пресслужба НАБУ.

«У Вільнюсі затриманий колишній голова правління Державної продовольчо-зернової корпорації України, якого Національне бюро з березня 2017 розшукувало як підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом нанесення понад $60 млн збитків підприємству», — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, Вовчук з допомогою міжнародного зернотрейдера організував незаконну корупційну схему, в якій зерно держкомпаній передавалося через кілька субʼєктів і поставлялося до Саудівської Аравії. Це призвело до збитків Державної продовольчо-зернової корпорації України в $60 млн.

Розслідування почалося влітку 2016 року, тоді дві людини погодилися співпрацювати зі слідством і відшкодували завдані своїми діями збитки в розмірі $60 тис. Головних фігурантів справи — главу підприємства Вовчука, представника міжнародного зернотрейдера, справу якого направили в суд, і ще одного співучасника схеми — довелося розшукувати.