«Культурна спадщина». Депутати «Слуги народу» обурилися демонтажем барельєфа Жукова в Одесі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Два спортсмени та депутати від «Слуги народу» Артем Дмитрук та Олексій Леонов обурилися демонтажем барельєфа радянському маршалу Георгію Жукову в Одесі та заявили, що знищення «культурної спадщини» було незаконним.

Дмитрук у своєму Instagram написав, що «всі памʼятники та монументи — це частина культурної спадщини, що має величезну цінність», і не важливо, на чию честь вони були встановлені.

«Цінності та суть, втілені в памʼятки минулого, стають важливим фактором при побудові сучасної культури. Без минулого немає майбутнього! Давайте шанувати думку всіх жителів України, від Одеси до Чернігова, Києва, від Львова до Харкова», — написав він.

Леонов заявив, що демонтаж суперечив закону про декомунізацію. Він послався на частину закону, у якій ідеться про виняток для випадків, коли памʼятки «повʼязані з опором і вигнанням нацистських окупантів з України або з розвитком української науки та культури».

Нардеп заявив, що рішення про знесення повинні були ухвалити після проведення громадських слухань. Він готує звернення до мера Одеси та голови одеської поліції.