Депутати Ради звернулися до конгресменів США на підтримку полку «Азов»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Народні депутати направили членам Конгресу США лист на підтримку спецпідрозділу Національної гвардії «Азов». Автори документа — Богдан Яременко та Марина Бардіна («Слуга народу»), лист підписали 39 депутатів, повідомляє Міністерство внутрішніх справ у Facebook.

«Спроби назвати «Азов» «терористичною організацією» або «насильницьким іноземним угрупованням білих супрематистів» болем відгукуються в серцях українських військових і добровольців, які захищають країну від окупантів», — йдеться в листі.

Автори підкреслюють, що «в умовах війни будь-яка критика військових повинна бути аргументованою, а докази їхньої причетності до правопорушень — беззаперечними». «Спроби дискредитації українських Збройних сил і Нацгвардії — надзвичайно підступна і небезпечна зброя. Вона вбиває не людей, а смисли, ідеї, переконання», — йдеться у зверненні.

Що сталося?

21 жовтня члени палати представників США підписали звернення до Держсекретаря США Майкла Помпео з вимогою внести спецполк Нацгвардії «Азов» у список іноземних терористичних організацій. Автор звернення, конгресмен від штату Нью-Йорк Макс Роуз повʼязав «Азов» із 28-річним австралійцем Брентоном Таррантом, який влаштував стрілянину в мечеті новозеландського міста Крайстчерч.

У відповідь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав кампанією з дискредитації звернення 40 конгресменів. При цьому він додав, що нападки на «Азов» говорять про якість боротьби полку за територіальну цілісність країни.