Київський ЛГБТ-клуб заявив про виселення з торгового центру через «гомофобних» орендодавців

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Київський ЛГБТ-клуб заявив про виселення з торгового центру через «гомофобних» орендодавців

Сергій Бортник / «Бабель»

Київський ЛГБТ-френдлі клуб G-Club Versace опинився під загрозою виселення з ТЦ «Променада», де клуб винаймає приміщення на умовах довгострокової оренди. Про це theБабелю розповів один з організаторів клубу Максим Старіцин.

За його словами, заклад орендує площу в ТЦ «Променада» понад три роки й організовує ЛГБТ-вечірки на території ТЦ «Променада», зокрема Luxury Karaoke в караоке-клубі «Я зірка». «Керівництво ТЦ за тиждень попередили про запуск нічного клубу і першу вечірку на честь відкриття. Але напередодні вечірки-відкриття нам раптово відключили електрику, а представник «Променади» сказав, що «тут не потрібно влаштовувати притони», — розповів Старіцин.

За його словами, інцидент стався через «гомофобію сусідів».

«У нас є сусіди зверху — більярдний клуб «Променада», і у мене є підозри, що його власники є представниками праворадикальних рухів. Коли у нас був переповнений зал, і люди довго не могли потрапити до туалетів, деякі пішли в туалети більярдного клубу. Їм у грубій формі відмовили і пояснили, що «якщо ви сюди ще раз сунетеся, ми вам поламаємо ноги», — додав Старіцин і згадав постанову КМДА № 579 від 18.04.2008 про те, що жоден заклад в місті не має права відмовити громадянам у відвідуванні туалету.

Старіцин додав, що, на його думку, глава більярдного клубу «вплинув на вимикання електрики клубу через свої важелі тиску на директора ТЦ».

Водночас представники ТЦ «Променада» на своєму сайті повідомили, що закривають співпрацю з проєктами ЛГБТ-спільноти через звернення клієнтів ТЦ, а також через борги з орендної плати. «Променада центр» змушений повідомити про припинення договору оренди з караоке-клубом «Я зірка» у звʼязку з неодноразовими порушеннями умов договору оренди, які виражалися, зокрема, у фінансовій заборгованості з орендної плати. Хочемо підкреслити, що політика торгового центру полягає в толерантному ставленні до всіх наших відвідувачів, незважаючи на їхнє віросповідання, політичні погляди та ґендерну ідентичність», — заявили представники «Променади».

Старіцин додав, що в власниками ТЦ поки тривають переговори, але, найімовірніше, організаторам клубу доведеться шукати нове приміщення.