Депутат Яременко заявив, що йде у відставку з посади голови Комітету зовнішньої політики

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Депутат від «Слуги народу» Богдан Яременко заявив, що йде з посади глави Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.

Про це він написав у Facebook.

«З метою порятунку українського парламентаризму від мене, а української журналістики в особі сайту «Букви» від статей 163 [порушення таємниці листування] і 182 [порушення недоторканності приватного життя] Кримінального кодексу України, і враховуючи дрібний політичний шантаж трьох фракцій парламенту, я написав заяву про складання повноважень голови комітету», — написав Яременко.

За його словами, глава фракції СН Давид Арахамія переказав йому, що для фракцій «Голос», «Евпропейская солідарність» і «Батьківщина» буде достатньо, якщо він напише у своєму Facebook про заяву до 19:00. Він додав, що копію заяви опублікує пізніше в коментарях під постом.

При цьому Яременко заявив, що заяву передасть голові парламенту Дмитру Разумкова тільки якщо фракція СН підтримає відставку.

Що сталося?

Причиною заяви Яременка стала публікація виданням «Букви» фото і відео листування депутата із секс-працівницею під час засідання Верховної Ради. Нардеп після цього заявив, що це була «спланована провокація» з метою виявити журналістів, які підглядають за листуванням депутатів. Пізніше він сказав, що «листування не було», а через деякий час вибачився перед фракцією і виборцями. Давид Арахамія запропонував після цього три варіанти вирішення ситуації.