Вночі: у Білому домі готуються до імпічменту Трампа, в Алжирі вимагають «нову революцію», гурт Rage Against the Machine оголосив про реюніон

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Прессекретарка Білого дому заявила, що адміністрація «підготувалася» до імпічменту Трампа

Стефані Грішем, яка обіймає посаду прессекретаря Білого дому США, заявила, що адміністрація Білого дому «підготувалася» до процедури імпічменту Дональда Трампа. Про це Грішем сказала в ефірі телеканалу Fox News.

«Це те, чого ми очікуємо, у той же час ми завжди можемо сподіватися, що демократи отямляться. Вони знають, що президент не зробив нічого поганого», — сказала Грішем.

При цьому прессекретарка зазначила, що спікер палати представників Ненсі Пелосі ясно дала зрозуміти — представники демократів таки збираються голосувати за імпічмент президента США.

Справу проти Рудьковського передали до суду РФ

Генпрокуратура Російської Федерації направила до суду кримінальну справу стосовно ексдепутата Верховної Ради, ексміністра транспорту України Миколи Рудьковського. Його звинувачують у нападі на російське посольство.

«Заступник генерального прокурора Російської Федерації затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно громадянина України Миколи Рудьковського. Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (участь у нападі на службові приміщення та транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинений з метою ускладнення міжнародних відносин)», сказано на сайті генпрокуратури РФ.

Кримінальну справу направлено до Московського міського суду для розгляду.

Протестувальники в Алжирі вийшли на вулиці. Вони вимагають «нову революцію»

На антиурядові акції протесту в Алжирі 1 листопада вийшло понад 100 тис. людей, пише видання Deutsche Welle. Демонстрації були присвячені 65-й річниці від початку війни за незалежність країни від Франції. Протестувальники вимагали «нової революції» з гаслом «Народ вимагає своєї незалежності».

З боку влади були залучені сили поліції, відомо про значну кількість затриманих.

У пʼятницю влада закрила метрополітен Алжиру та відмінила деякі потяги в напрямку столиці країни. Шляхи довкола міста було заблоковано.

Масові протести в Алжирі почались навесні 2019 року, після того, як 82-річний президент країни Абдельазіз Бутефліка, який очолював державу протягом 20 років, оголосив про намір балотуватися на пʼятий термін.

У Канаді без електрики залишилися 980 тисяч людей

Негода в канадській провінції Квебек призвела до масового знеструмлення: без електроенергії залишилися 980 тисяч людей, повідомляє CBC.

Через сильні зливи та вітри, які досягали швидкості 90 км/год, у міжнародному аеропорту Монреаля скасували більшість рейсів.

Шквальний вітер призвів до загибелі людини в містечку Бромонт. На 63-річного чоловіка впало дерево під час того, як він фотографував інше повалене дерево.

Учасники гурту Rage Against the Machine об’єднаються для виступів у 2020 році

Гурт Rage Against the Machine оголосив про своє воззʼєднання 1 листопада 2019 року, пише видання CBC News. У Twitter колективу зʼявилося повідомлення про концерти, які відбудуться наступного року в США.

Rage Against the Machine були створені в 1991 році, свій останній студійний альбом Renegades вони випустили в 2000-му і в тому ж році оголосили про розпад. У 2007-му у них вже був один реюніон, тоді музиканти виступали на фестивалі Coachella. Востаннє вони разом виходили на сцену в 2011-му.