«Слова були висмикнуті з контексту». Посол Франції в Україні пояснив висловлювання Макрона про «українські банди»

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Міністерство закордонних справ запросило посла Франції в Україні Етьєна де Понсена для роз’яснення нещодавніх заяв французького президента Емманюеля Макрона.

За його словами, слова Макрона були висмикнуті з контексту, а претензій до громадян України, які подорожують Францією, немає.

«У зв’язку з появою повідомлень у ЗМІ про слова, які приписуються Президенту Франції Е. Макрону, до МЗС був запрошений Посол Франції в Україні для надання розʼяснень. Посол Франції відзначив, що претензій до громадян України, які подорожують Францією, у французької сторони немає. Відтак, слова Е. Макрона, які стосувалися проблематики міграції та законного працевлаштування, були висмикнуті з контексту», — йдеться в повідомленні речниці МЗС на сайті міністерства.

Сторони підтвердили, що між Києвом і Парижем існує повне розуміння і співробітництво в реалізації домовленостей про пересування громадян обох країн.

Що сталося?

У інтервʼю правому журналу Valeurs Actuelles президент Франції сказав: «Я надаю перевагу легальним іммігрантам з Гвінеї чи Кот-дʼІвуару ... замість нелегальних українських чи болгарських банд», — сказав президент Франції. Противники Макрона заявили, що він підіграє прихильникам правих поглядів і таким чином хоче відібрати голоси в Марін Ле Пен на майбутніх президентських виборах у 2022 році.