Іспанія готова допомогти Греті Тунберг перетнути Атлантику, щоб потрапити на форум у Мадриді

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Іспанія готова допомогти Греті Тунберг перетнути Атлантику, щоб потрапити на форум у Мадриді

Spencer Platt / Getty Images

Влада Іспанії готова допомогти шведській екоактивістці Греті Тунберг перетнути Атлантичний океан, щоб потрапити на кліматичний саміт у Мадриді, пише Politico. Тунберг, як відомо, не подорожує літаками через їх шкідливий вплив на клімат.

Щорічна конференція COP25 щодо зміни клімату відбудеться в Мадриді з 2 по 13 грудня.

«Було б чудово зустрітися з тобою тут, у Мадриді... Ми хочемо допомогти тобі перетнути Атлантику. Ми готові з тобою звʼязатися, щоб зробити це», — написала міністр екологічних перетворень Іспанії Тереса Рібера в Twitter.

Таким чином міністр відповіла Тунберг, яка 1 листопада написала в Twitter, що хотіла б потрапити зі США на саміт до Мадриду. «Здається, я проїхала пів світу даремно. Тепер мені потрібно знайти, як перетнути Атлантику в листопаді. Якщо хтось допоможе мені з транспортом, буду дуже вдячна», — написала вона.

  • Грета Тунберг відмовилася від премії Північної ради в $52 тисячі за охорону навколишнього середовища. Вона написала, що не візьме премію Північної ради, а також її грошову частину на знак протесту проти бездіяльності країн стосовно охорони природи.
  • 4 жовтня 16-річна екоактивістка Грета Тунберг стала лауреаткою Міжнародної дитячої премії миру. Цього року експертний комітет розглянув 137 заявок з 56 країн і вирішив нагородити дівчину за «вплив на майбутнє багатьох дітей». Урочиста 15-та церемонія нагородження відбудеться в Гаазі 20 листопада — у Всесвітній день дітей.
  • 26 вересня Володимир Путін заявив, що «не поділяє загального захоплення» шведською активісткою. «Ніхто Греті не пояснив, що сучасний світ складний і різноманітний», — сказав Путін, висловивши впевненість, що «Грета — добра дівчинка і дуже щира, але дорослі повинні зробити все, щоб не заводити підлітків і дітей в якісь надзвичайні ситуації та не використовувати їх».