Вночі: NASA запустило ракету з 4 т спорядження, Airbnb не здаватиме житло для вечірок, а у Дрездені оголосили «надзвичайну ситуацію з нацизмом»

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

NASA запустило в космос ракету зі спорядженням для астронавтів

У штаті Вірджинія, США, відбувся запуск ракети з майже 4 т приладів та обладнання для членів екіпажу, які живуть і працюють на борту Міжнародної космічної станції.⁣

О 9:59 ранку ракета Antares піднялася з поверхні Землі.

На борту судна — прилади для дослідження космосу, обладнання для майбутніх виходів у відкритий космічний простір та жилет, призначений для захисту астронавтів від шкідливого випромінювання в космосі, а також інші вантажі. Очікується, що Antares прибуде до орбітальної станції вже в понеділок, 4 листопада. ⁣⁣

Помічник Трампа Роберт Блер не свідчитиме на слуханні про імпічмент президента США

Помічник Дональда Трампа Роберт Блер не прийде давати свідчення про інцидент між президентами США та України, пише CNN. Блер чув телефонну розмову Дональда Трампа і українського лідера Володимира Зеленського і мав з’явитися 4 листопада на слухання в нижню палату Конгресу в рамках процедури імпічменту.

Блер входить до числа помічників Трампа, він також є старшим радником виконувача обовʼязків керівника апарату Білого дому Міка Малвені.

Демократи в палаті представників викликали радника, щоб задати йому питання стосовно політики адміністрації США щодо України.

«Блер опинився в ситуації, коли він має виконати свій обовʼязок перед двома рівнозначними гілками влади. Він не може вирішити такий конфлікт. Зважаючи на ясну вказівку з боку виконавчої гілки влади, Блер з усією повагою відмовляється бути на слуханні та давати свідчення. Він виконає свій обовʼязок, тільки-но конфлікт буде вирішений», — пояснив адвокат Блера.

Airbnb припиняє здавання житла для вечірок після стрілянини на Гелловін

Онлайн-сервіс для розміщення, пошуку і короткострокової оренди приватного житла Airbnb припиняє практику здавання будинків в оренду для проведення вечірок. Таке рішення керівництво сервісу прийняло після загибелі пʼяти людей внаслідок стрілянини на Гелловін в американському місті Орінду, повідомляє BBC.

Загиблі у США орендували будинок на свято через вищезгаданий сервіс.

Вони забронювали його нібито для невеликої групи людей. Але потім святкувати Гелловін прийшли понад 100 людей. Поліція не змогла заарештувати підозрюваних у вбивствах, а чиновники сказали, що знайшли в будинку кілька видів зброї.

У Малі через терористичну атаку загинуло понад 50 людей

У Малі, неподалік від кордону з Нігером, сталася потужна терористична атака. Як повідомляє міністр звʼязку країни, щонайменше 53 солдати та цивільний загинули в результаті нападу на військовий пост на північному сході Малі. Про це пише повідомляє Aljazeera.

Відповідальність за теракт взяли на себе бойовики «Ісламської держави». Триває обшук місцевості та розпізнавання тіл, цілком можливо, що число загиблих може зрости.

У нападі брали участь щонайменше три смертники, які підірвали вибухівку всередині військового табору.

У Дрездені проголосували за резолюцію про «надзвичайну ситуацію у звʼязку з нацизмом»

У Німеччині муніципальна рада Дрездена прийняла резолюцію, що оголошує «надзвичайну нацистську ситуацію» (Nazinotstand). Про це пише BBC.

«Надзвичайна нацистська ситуація за аналогією з надзвичайною ситуацією з кліматом, означає, що у нас є серйозні проблеми. Відкрите демократичне суспільство під загрозою», — прокоментував прийняття автор резолюції, член місцевої ради Макс Ашенбах.

Ашенбах — представник сатиричної політичної партії Die Partei. Це політичний проєкт з лівими поглядами, що був створений як «партія-жарт». Втім, на виборах 2019 року представники Die Partei увійшли до Європарламенту. Ашенбах вважає, що політики роблять недостатньо для боротьби з ультраправими рухами в Німеччині.

За прийняття резолюції проголосували 39 членів ради, проти — 29.