«Він просто ненавидів Україну». Чиновники адміністрації Трампа розповіли про його ставлення до України в перші дні президентства

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

За словами чиновників адміністрації Дональда Трампа, президент США відчував ненависть до керівництва України, зокрема через нібито спроби втручання в президентську кампанію 2016 року, пише The Washington Post.

Трамп різко відгукувався про політиків з України і називав їх усіх жахливими, корумпованими людьми.

«Ми ніколи не могли цього зрозуміти. Були звинувачення в тому, що вони якимось чином працювали з кампанією Клінтон. Були звинувачення, що вони завдавали йому шкоди. Він просто ненавидів Україну», — сказав колишній високопосадовець Білого дому про ставлення Трампа до України, також сказавши, що причиною таких поглядів частково є віра президента США в теорію змови.

Троє з головних радників президента Трампа зустрілися з ним в Овальному кабінеті в травні, вирішивши переконати його в тому, що новий український лідер є союзником та заслуговує на підтримку США.

Ворожість Трампа до України була настільки глибокою і настільки стійкою до прохань про необхідність її підтримати, що високопосадовці, які займаються політикою щодо України, дійшли висновку, що єдиний спосіб подолати це — організувати зустріч Трампа і Зеленського.

  • Президент США Дональд Трамп заявив журналістам, що хотів би запросити президента України Володимира Зеленського у Вашингтон і прийняти його в Білому домі.
  • Останній раз Трамп зустрічався з Зеленським на Генеральній Асамблеї Організації Обʼєднаних Націй у Нью-Йорку 25 вересня. Після чого Білий дім опублікував розшифровку телефонної розмови між двома лідерами. Згідно з документом, Зеленський і Трамп говорили про розслідування проти сина колишнього віце-президента Джо Байдена, що в США сприйняли як тиск на Зеленського.