МЗС готує ноту Росії через відвідування депутатом Держдуми позицій бойовиків біля Золотого

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко назвав поїздку депутата Державної думи Росії від партії «Родина» Олексія Журавльова на позиції бойовиків «ЛНР» біля Золотого «порушенням усіх норм». За його словами, Україна буде відповідно реагувати.

Про це він заявив на пресконференції в Києві, пише Укрінформ.

«Поїздка депутата парламенту Росії — це порушення всіх норм. Це — наша територія, на яку він приїхав без дозволу, і це обовʼязково викличе офіційну реакцію Міністерства закордонних справ », — сказав Пристайко.

Напередодні Журавльов приїжджав на колишні позиції бойовиків поблизу Золотого-5, щоб «перевірити», як українська сторона відвела війська в районі Золотого-4. Там він давав коментарі російським і підконтрольним бойовикам ЗМІ. Його супроводжували представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і люди в російській військовій формі із повʼязками Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Про свою поїздку Журавльов повідомляв і в Facebook.

Там він зустрічався з місцевими ватажками з так званих «депутатів». У своїх дописах від 1 листопада він позував у Станиці Луганській на тлі зруйнованого мосту.