Апеляційний суд США зобовʼязав Трампа розкрити податкові декларації за останні 8 років

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Федеральний апеляційний суд США зобовʼязав президента Дональда Трампа розкрити свої податкові декларації з особистих та корпоративних платежів за останні вісім років. Про це повідомляє The New York Times.

Власність Трампа

  1. 58-поверховий хмарочос Trump Tower — $450 млн;

  2. 72-поверховий хмарочос Trump World Tower — $290 млн;

  3. 30% будівель фінансового центру AXA — $850 млн;

  4. 70-поверховий історичний хмарочос на Волл-стріт, нині відомий як The Trump Building — $400 млн;

  5. Житловий комплекс Trump Park Avenue — $142 млн;

  6. Елітний курортний комплекс Mar-a-Lago — $250 млн.

Юристи Трампа з компанії Mazars USA повинні передати декларації за податками Трампа до офісу прокурора Мангеттена. Таким чином суд відмовив адвокатам Трампа, які намагалися оскаржити рішення Федерального суду Нью-Йорка, що постановив передати декларації глави Білого дому прокуратурі Мангеттена.

Тепер захист президента може подати апеляцію до Верховного суду США у спробі приховати декларації. Річ у тім, що Трамп наполегливо намагався приховати свої податкові звіти і заявив, що дії суддів незаконні, оскільки президентська недоторканність не дозволяє розглядати його декларації.

Проте суд відмовив адвокатам. «Ми вважаємо, що будь-який імунітет президента від державного кримінального процесу не поширюється на слідчі дії», — йдеться в судовому рішенні.

Офіс прокурора Мангеттена Сайруса Р. Венса — молодшого розслідує перерахування грошей двом жінкам, яким Трамп заплатив перед виборами 2016 року. Слідчі підозрюють, що під час розслідування може розкритися, що кошти були переведені на рахунки порноактриси Стормі Деніелс і зірки Playboy Карен МакДугал, щоб ті мовчали про звʼязки з главою Білого дому.