Вночі: США розширили санкції проти Ірану, Facebook представила новий логотип, а Україна готова до зупинки транзиту російського газу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

США розширили санкції проти Ірану

Міністерство фінансів США розширило санкції проти Ірану і включило в санкційний список девʼять осіб з оточення лідера країни аятоли Алі Хаменеї. Як повідомляє «Радіо Свобода», до списку потрапили син Хаменеї Моджтаба, глава Генштабу генерал Мохаммад Багері, керівник адміністрації Хаменеї Мохаммад Голпаегані, а також права рука Хаменеї Вахід Хаганіан.

Зазначено, що вони причетні до нападів на американські обʼєкти за кордоном, а також до вбивств і тортур громадян Ірану. Тепер вищевказані особи не зможуть користуватися американською фінансовою системою.

Facebook представила новий логотип

Компанія Facebook представила свій новий логотип. Про це йдеться в блозі соцмережі.

Новий логотип виконаний у вигляді великих літер і представлений в декількох кольорах. У компанії заявили, що ребрендинг допоможе користувачам відрізняти соцмережу від програм і додатків, які перебувають у власності компанії. Новий логотип найближчим часом зʼявиться у всіх програмах Facebook і на офіційному сайті.

Україна готова до зупинки транзиту російського газу

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що Україна готова до припинення транзиту російського газу з 1 січня 2020 року. Про це він заявив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Я є безпосереднім учасником перемовин про підписання транзитного договору, ми готові до зупинки транспортування українською територією. Зараз у підземних українських газосховищах рекордна кількість газу [...]. Проте ми в жодному разі не виключаємо пріоритетність підписання договору на транспортування газу», — сказав він.