У МЗС висловили протест через поїздку депутата Держдуми до бойовиків «ЛНР» і нагадали про заборону на вʼїзд

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
У МЗС висловили протест через поїздку депутата Держдуми до бойовиків «ЛНР» і нагадали про заборону на вʼїзд

Алексей Журавлев / Facebook

Міністерство закордонних справ висловило рішучий протест у звʼязку з незаконною поїздкою депутата Держдуми Росії від партії «Родина» Олексія Журавльова на позиції бойовиків «ЛНР» біля Золотого.

Про це сказано в заяві МЗС.

«Висловлюємо рішучий протест у звʼязку з незаконною поїздкою представника законодавчого органу РФ на тимчасово окуповану територію України в Луганській області, яка відбулася з порушенням встановленого порядку перетину державного кордону України», — йдеться в повідомленні.

У відомстві заявили, що поїздки російських чиновників на окуповані території України є «грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України». Також в МЗС нагадали, що Журавльову з 2018 року заборонено вʼїзд в Україну. Правоохоронці перевіряють інформацію про візит депутата в Золоте.

«МЗС України закликає російську сторону припинити порушувати українське законодавство і нагадує, що поїздки офіційних осіб РФ на територію України можуть здійснюватися за згодою української сторони і через відкриті пункти пропуску на російсько-українському державному кордоні», — додали у відомстві.