Підземний бункер для чиновників Херсонської області перетворять на музей

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Підземний бункер для чиновників Херсонської області перетворять на музей

Михайло Мельниченко / «Бабель»

Підземний бункер під будівлею Херсонської облдержадміністрації (ОДА), який будувався на випадок ядерної війни, перероблять у музей. Про це заявив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

«До 2019-го туди не пускали сторонніх, проте вже навесні наступного року бункер перетворять у музей», — написав Гусєв на своїй сторінці в Facebook.

Напередодні журналістам theБабеля вдалося побувати всередині бункера і подивитися, як там все влаштовано. Споруду Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА) побудували в 1959 році — там був обласний комітет Компартії УРСР.

У будівлі, крім наземних поверхів з кабінетами та залами для нарад, є кілька підземних: на рівні мінус пʼять метрів облаштований бункер на випадок ядерної війни, а всередині нього — ще один бункер, де партійна верхівка області два місяці могла б жити повністю автономно. Що за броньованими дверима підземного бункера облдержадміністрації, читайте в матеріалі «Під Херсонською обласною адміністрацією облаштований бункер на випадок ядерної війни, куди не пускають сторонніх».