ЦВК визнала перемогу Рудика на 198-му окрузі. Ситуацією у цьому окрузі Зеленський мотивував розпуск минулої ЦВК

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Центральна виборча комісія визнала переможцем на виборах до парламенту від округу № 198 самовисуванця Сергія Рудика, передають Українські Новини.

Таке рішення комісія ухвалила на засіданні. 28—29 жовтня ЦВК перерахувала голоси в окрузі № 198 і встановила, що Рудик набрав 18 921 голосів виборців, його найближчий суперник, кандидат від партії «Слуга народу» Наталя Дяченко — 17 908 голосів. Зазначається, що Рудик виграв вибори у Верховну Раду у 2014 році в цьому ж окрузі.

Про що йдеться?

На виборах до Верховної Ради в окрузі № 198 переміг самовисуванець Сергій Рудик, після чого кандидат від «Слуги народу» Наталя Дяченко оскаржила результат виборів до парламенту. 25 серпня Верховний суд скасував перемогу Рудика і зобовʼязав перерахувати голоси. Пізніше президент Володимир Зеленський у поданні на розпуск Центрвиборчкому заявив, що ЦВК демонструвала політичну упередженість, і як приклад наводив ситуацію в цьому окрузі.

Тодішній голова ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що в останньому судовому рішенні щодо ситуації у 198 окрузі зазначено, що дії комісії були послідовними і своєчасними.