Голова Дніпропетровської облради подав заяву про відставку

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Голова Дніпропетровської облради подав заяву про відставку

Дівєєв Сергій / УНІАН

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов написав заяву про відставку. Він зазначив, що «мандат демократичної коаліції вже не актуальний». Пригунов обіймав посаду голови Дніпропетровської облради з 16 грудня 2015 року від партії Петра Порошенка «Солідарність».

У Facebook політик написав, що немає сенсу залишатися головою облради, якщо більшість виборців не підтримують його політику. «Чотири роки тому ми обʼєдналися в демократичну коаліцію, щоб усунути Партію регіонів від управління процесами в області. І це нам вдалося. Але сьогодні багато партій, фракції яких представлені в обласній раді, не отримали підтримки жителів області. Тому логічним було б провести позачергові вибори обласної ради, але ми зараз не маємо відповідного інструментарію. Останні шість місяців в облраді відбувається намагання підлаштуватися під всеукраїнську політичну картину за підтримки «папєрєдніків». Хоча отримати недовіру від Партії регіонів вважаю позитивною оцінкою своєї діяльності — значить, ми все робили вірно! Не хочу ставити колег по демократичній коаліції перед вибором: підтримати Партію регіонів у цьому питанні чи ні», — висловився він у соцмережі.

Пригунов подав заяву про відставку, тепер документ мають розглянути на сесії облради 8 листопада. Зазначимо, що 8 листопада депутати Дніпропетровської обласної ради збиралися голосувати за висловлення недовіри Глібу Пригунову.

  • 4 листопада президент Володимир Зеленський призначив головою Черкаської обласної державної адміністрації Романа Боднара. Боднар до призначення працював у Службі безпеки в Донецькій і Луганській областях. У своїй декларації він вказав, що є співвласником квартири в Чернівцях і має готівкою 120 тис. гривень.
  • 1 листопада Зеленський призначив головою Чернігівської обласної державної адміністрації політтехнолога Андрія Прокопенка. У 2015 році він заснував агентство політичного піару «Прокопенко і партнери». Того ж року його обрали депутатом Чернігівської облради від фракції «Наш край», але через рік Прокопенко склав мандат. У 2018—2019 роках його агентство співпрацювало з партією «Слуга народу» і займалося, крім іншого, соціологічними дослідженнями.