Військова поліція, пенсії через додаток і Національний фонд досліджень. Зеленський роздав завдання міністрам

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Військова поліція, пенсії через додаток і Національний фонд досліджень. Зеленський роздав завдання міністрам

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству оборони створити військову поліцію, повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Міністр оборони Андрій Загороднюк до 31 грудня має впровадити нову об’єднану систему керівництва й управління силами оборони, яка відповідатиме стандартам НАТО. Крім того, у структурі Міноборони має бути створений сучасний ефективний правоохоронний орган — Військова поліція», — заявив Зеленський на зустрічі з керівництвом уряду та Верховної Ради.

Зеленський також розпорядився до кінця року створити концепцію об’єднаного реєстру ветеранів і розробити проєкт технічного завдання щодо платформи «Е-ветеран».

Також президент поставив завдання й іншим міністерствам. Зокрема, Міністерству економічного розвитку необхідно до кінця року розробити план заходів щодо зростання позицій України в рейтингу Doing Business і розпочати підготовку до масштабної приватизації та запровадження ринку землі.

Міністру фінансів Оксані Маркаровій президент доручив до 31 грудня 2019 року «створити сприятливі умови для підприємців» через підготовку законопроєкту про дворічний мораторій на проведення перевірок ФОПів і пом’якшення їхньої відповідальності за порушення порядку звітності, пов’язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій.

Також до березня наступного року Мінфін має спростити проходження митних процедур через запровадження в Україні програми авторизованого економічного оператора.

Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, за словами президента, має завершити процедуру анбандлінгу НАК «Нафтогаз» до 31 грудня. Також Мінекоенерго до кінця року повинне спростити процедури приєднання до електричних і газових мереж, якими володіють субʼєкти природних монополій.

Міністру інфраструктури Владиславу Криклію президент доручив до кінця поточного року забезпечити видачу дозволів на міжнародні перевезення вантажів і рух негабаритного транспорту виключно в електронній формі, а також налагодити ефективний габаритно-ваговий контроль на автодорогах.

Також Криклій повинен до 30 червня 2020 року затвердити перелік об’єктів концесії на 2020—2023 роки та почати підготовку до конкурсів.

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська до кінця року має забезпечити запровадження сервісу призначення пенсій та отримання довідок за допомогою спеціального мобільного додатка, а також запровадити механізм призначення пенсій при досягненні пенсійного віку без звернення особи.

До 31 січня 2020 року Міністерство охорони здоров’я має удосконалити роботу системи екстреної медицини та до лютого забезпечити створення та функціонування Єдиної державної інформаційної системи трансплантації.

Президент поставив завдання і міністру освіти та науки Ганні Новосад. Зокрема, до кінця року має бути сформована законодавча основа для роботи базової та профільної школи за новими освітніми стандартами та забезпечено повноцінний запуск роботи Національного фонду досліджень.

Крім того, глава держави вважає за необхідне, щоб Міністерство культури, молоді та спорту до кінця року розробило законопроєкт щодо інформаційного простору України.