WSJ: Неофіційний радник Трампа зацікавлений у купівлі «Мотор Січі»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Неофіційний радник президента США Дональда Трампа Ерік Прінс веде переговори про придбання української компанії «Мотор Січ», пише The Wall Street Journal.

За даними газети, адміністрація Трампа звернулася до Прінса та ще одного потенційного покупця з приводу «Мотор Січі». «В останні тижні Прінс обговорював покупку компанії з українськими офіційними особами й відвідав головний завод компанії», — пише видання.

The Wall Street Journal нагадує, що США намагаються перешкодити купівлі «Мотор Січі» групою китайських компаній, щоб не дозволити Китаю посилити свій оборонний комплекс.

Наприкінці вересня тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і старший радник Пентагону з оборонної промисловості Дональд Вінтер відвідали завод «Мотор Січ» у Запоріжжі.

Прінс є колишнім військовим і засновником військової компанії Blackwater, зараз займає посаду виконавчого директора військової компанії Frontier Services Group. За даними видання, Прінс неодноразово відвідував Україну, щонайменше девʼять разів з початку 2014 року. Востаннє він приїжджав у кінці жовтня і відвідував завод групи компаній «Мотор Січ». Як пише WSJ, американець був «вражений високим рівнем технологій».