«Вибір припав на Рябошапку не випадково». Пранкер Джокер розповів theБабелю, чому назвався генпрокурором у розмові з депутатами

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Пранкер Джокер, який за останніх 5 днів розіграв у месенджері кількох депутатів від «Слуги народу» від імені генерального прокурора Руслана Рябошапки, розповів theБабелю, чому обрав образ глави ГПУ. Про це невідомий пранкер повідомив кореспонденту theБабеля на електронну пошту.

«Скажу Вам відверто, мій вибір припав на Рябошапка, не випадково. Мені здається, в нашій країні багато хто б хотіли мати довірчі відносини з генпрокурором. Я це легко довів», — написав пранкер [пунктуація та орфографія автора збережені].

Він також додав, що раніше працював у сфері кіноіндустрії, а зараз почав записувати пранки. «Ні, з політ силами не співпрацюю. Але готовий співпрацювати з журналістами. Я маю Контакти з різними людьми і в поле моєї уваги потрапляють не тільки люди повʼязані зі слугою народу», — написав Джокер.

Пранкер також прокоментував чутки, що він — це блогер Анатолій Шарій, який перебуває під слідством в Україні і, за даними правоохоронних органів, переховується в Литві. «Ні, я не Анатолій Шарій, я не знайомий з ним особисто», — повідомив Джокер. Детальніше про пранкера читайте в матеріалі theБабеля.

Що за розіграші?

30 жовтня на сайті «Страна.uа» було опубліковано листування в месенджері WhatsApp депутата від «Слуги народу» Богдана Яременка зі співрозмовником, який писав від імені генпрокурора Рябошапки. Листування було оприлюднене одразу після скандалу з інтимною перепискою Яременка в Раді. Абонент під ніком «Яременко» пояснює умовному генпрокурору, що листувався зі свого смартфона в залі Ради, вважаючи, що «наш кут [у сесійній залі] захищений».

У відповідь співрозмовник радить йому «написати пост у Facebook з вибаченнями перед фракцією і президентом». Після цього нардеп Богдан Яременко справді написав такий пост. Крім того, пранкер вів листування з народними депутатами від «Слуги народу» Михайлом Радуцьким і Миколою Тищенком, теж нібито від імені Рябошапки. З Радуцьким, зокрема, Джокер обговорив чутки про зарплати в конвертах для парламентарів, а з Тищенком поспілкувався про «атмосферу зрадників» усередині фракції СН і протистояння останнього з народним депутатом та ексгендиректором «1 + 1» Олександром Ткаченком.