У Великій Британії стався витік невідомих хімікатів: 57 людей потрапили до лікарні, її закрили на карантин

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

У британському містечку Мейдстон (графство Кент) стався витік хімікатів, повідомляє KentOnline.

У місто скликали рятувальників, хіміків, а місцеву лікарню закрили на карантин. Близько 40 рятувальників на 7 машинах прибули за місцем виклику на ділянку біля околиць Мейдстона. Також на місце прибули вертольоти швидкої допомоги та поліція. Зараз госпіталізовано 57 осіб, які скаржаться на труднощі з диханням, проте в місцевій лікарні повідомили, що жоден з потерпілих не перебуває у тяжкому стані.

Причина витоку поки що невідома, як і тип хімікатів, який отруїв місцевих жителів. З метою безпеки хворих з несерйозними травмами, які чекали прийому в місцевій лікарні, попросили вийти, щоб не отруїтися невідомою речовиною. Пацієнтів, які вже лежали у стаціонарі, за словами свідків, перемістили в інше крило чи й зовсім евакуювали, оскільки коридори та палати в тій частині, куди завозять отруєних хімікатами, порожні.

Зазначають, що за адресою Зелена ферма Румвуд, де виявили витік хімікатів, розташовані два виробництва: фруктова ферма Charltons Farm і постачальник фруктів Soloberry.

  • Неподалік від селища Ірвін у Канаді в результаті аварії поїздів стався витік хімікатів, через що місцевих жителів довелося евакуювати. Біля селища зійшли з рейок 12 вагонів з хімікатами. Правоохоронці стверджували, що деякі з них є дуже легкозаймистими.
  • У Вінницькій області мікроавтобус з інсектицидами впав у притоку річки Рось, внаслідок чого стався витік хімікатів і забруднення води. Білоцерківська РДА закликала жителів не ловити рибу в річці, а також заборонила купатися та пасти худобу в акваторії Росі.