У Києві мотоцикліст підірвав авто. У салоні був директор фармацевтичної фірми і поліцейський, який загинув

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві на Житомирській трасі невідомий на мотоциклі кинув вибухівку на дах автомобіля Mercedes і зник. Внаслідок вибуху одна людина загинула і ще двоє отримали тяжкі поранення.

Як повідомляє поліція Києва, при вибуху також постраждали авто, які були неподалік.

У столиці введена спеціальна поліцейська операція.

Як повідомляє «Київ Оперативний», автомобіль належить директору фармацевтичної фірми Ігорю Салу. Разом з ним в авто їхали пасажир та охоронець, який загинув.

Як повідомляє «24 канал», Сала повʼязують із харківською фармакологічною групою «Здоровʼя», куди входили три заводи в Харкові ( «Здоровʼя», «Здоровʼя народу», «Дослідний завод Державного наукового центру лікарських засобів») і завод у Києві «Фармекс». Сало має вісім паспортів різних держав, у тому числі й російський. За даними ресурсу «Антикор», бізнесмена підозрюють у кількох рейдерських захопленнях українських підприємств.

У пресслужбі поліції пізніше додали, що в авто справді був підприємець. Внаслідок вибуху загинув працівник поліції, який за договором охороняв бізнесмена.

Поліція розслідує напад за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство). «Наразі слідством розглядається кілька версій скоєння цього кримінального правопорушення, однак пріоритетною є підприємницька діяльність 57-річного чоловіка», — сказав в. о. начальника управління Нацполіції Віктор Нечитайло.