СБУ затримала екскерівника держпідприємства, який вивозив до Росії запчастини для кораблів

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

На митному посту «Мелітополь» у Запорізькій області працівники Служби безпеки України затримали екскерівника держпідприємства, який намагався перевезти в Росію обладнання для військових кораблів під виглядом техніки для цивільних цілей. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

СБУ

Підозрюваний був комерційним директором заводу з виробництва продукції подвійного призначення для кораблів і військових човнів. За даними слідства, він замовляв обладнання нібито для цивільних потреб у приватних структур, які офіційно діяли за ліцензією держпідприємства. Для легалізації контрабандних поставок ексдиректор зареєстрував низку фірм-прокладок, зокрема на території Росії.

СБУ

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного працівники СБУ виявили велику кількість запчастин для російських військових кораблів, бухгалтерську документацію, що підтверджує нелегальні поставки, а також компʼютер, з якого підозрюваний вів листування з замовниками з Росії.

СБУ

Відкрито кримінальне провадження за ст. 333 КК України (порушення режиму здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).