Захист потерпілих і Аваков. Адвокатка Закревська пояснила свою відмову очолити департамент ГПУ зі справ Майдану

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Адвокатка родин загиблих під час Революції гідності Євгенія Закревська відмовилася очолити департамент ГПУ у справах Майдану, оскільки вважає пріоритетом продовжувати вирішувати справи потерпілих. Про це вона написала у Facebook.

Вона підтвердила, що генеральний прокурор Руслан Рябошапка справді пропонував їй посаду в новоствореному органі, однак згоди сторони не дійшли.

«Ставимо пріоритет — інтереси справ Майдану. Тобто відкидаємо всі мої інші справи й особисті вподобання. І далі виходимо з цього. Женя Закревська не може бути одночасно й адвокатом — представником потерпілих — і прокурором. І навіть просто керівником прокурорів», — написала вона.

Закревська зазначила, що, погодившись на посаду в прокуратурі, вона б сильно «оголила фронт захисту потерпілих», який не буде кому перекрити. Також адвокатка зізналася, що ще однією причиною відмови від посади є міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Це не значить, що при міністрі Авакові розслідувати справи Майдану не має сенсу чи неможливо. Це лише значить, що з такою системною протидією я всередині системи не ефективна. Я ефективніше можу боротись ззовні. Саме з позиції представника потерпілих», — додала вона.