У США режисери фільму «У пошуках Джека» «воскресять» актора Джеймса Діна, який загинув у 1955 році

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У США режисери фільму «У пошуках Джека» «воскресять» актора Джеймса Діна, який загинув у 1955 році

ullstein bild / Getty Images

Творці фільму «У пошуках Джека» про період після війни у Вʼєтнамі створять для ролі другого плану графічну версію актора Джеймса Діна, який загинув у 1955 році, у віці 24 років. Про це повідомляє The Hollywood Reporter.

Для зйомок фільму автори картини отримали дозвіл на використання образу Діна від його родичів. Творці фільму вибрали Діна, заявивши, що «ніхто не зможе зіграти цю роль краще».

«Ми всюди шукали ідеального актора на роль Рогана, у якого надзвичайно складний персонаж, і після декількох місяців зупинили свій вибір на Джеймсі Діні. Для нас велика честь, що його сімʼя підтримує нас, і ми спробуємо зберегти його спадщину як одного з найбільш епічних акторів в історії кіно», — поділилися з журналістами режисери картини та засновники Magic City Films Антон Ернст і Таті Голих.

Сюжет «У пошуках Джека», знятого за однойменною книгою Гарета Крокера, розгортається навколо американського військовослужбовця Карсона Флетчера, який пережив війну у Вʼєтнамі та тепер має повертатися додому. Однак керівництво армії вирішило недоцільним повернення на батьківщину 10 тисяч бойових собак, які брали участь в операціях, що стає ударом для всіх військовослужбовців, які тісно працювали з тваринами і стали їхніми власниками. Тому Флетчер порушує наказ і бере пса Джека з собою.

Образ Джеймса Діна «зіграє» другорядного персонажа Рогана за допомогою компʼютерної графіки, технології CGI, фотографій артиста й актора озвучення, який відтворить голос Діна.

При цьому журналісти The Verge вважають, що вибір актора для виконання ролі героя впав на загиблого артиста тільки для того, щоб привернути увагу до картини, тому що у світі досить живих акторів, які зможуть виконати цю роль.

Зйомки почнуться 17 листопада, щоб встигнути підготувати фільм до 11 листопада 2020 року, коли весь світ буде святкувати День ветеранів.

Це не перший випадок участі у зйомках актора, якого немає в живих. Так, у 2015 році автори «Форсажу 7» вирішили зняти закінчення фільму з братом загиблого актора Пола Уокера Калебом, на тіло якого наклали графічне зображення особи Уокера. Крім того, у фільмі «Ізгой-один. Зоряні війни: Історії» «брав участь» актор Пітер Кушинг, який загинув у 1994 році. Інший випадок — графічне «омолодження» Роберта Де Ніро і Аль Пачіно у фільмі Мартіна Скорсезе «Ірландець».