Суд відмовився продовжити терміни слідства щодо «плівок Вовка»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Шевченківський районний суд Києва відмовилися продовжити строки досудового розслідування у провадженні щодо записів розмов із кабінету ексголови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка із його колегами. Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Таке рішення суд ухвалив 7 листопада. Судді відмовили у клопотанні Генеральної прокуратури щодо продовження розслідування на три місяці. Ухвала оскарженню не підлягає. Як зазначає видання, таким чином, у слідства лишилося лише два дні на розслідування провадження.

«Якщо строки досудового слідства спливуть, то доведеться його закрити. Але станом на зараз строки ще не сплили, у нас є два дні», — повідомила в коментарі журналістам прокурор Юлія Малашич.

Клопотання обґрунтовувалося тим, що правоохоронцям необхідно провести експертизи записів з кабінету Вовка. 16 вересня суд дозволив провести фоноскопічну експертизу — дослідження зразків голосу суддів, наразі її результати ще не готові. Також слідчі заявили, що їм потрібно допитати ще понад 70 осіб.

Про які плівки йдеться?

26 липня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) спільно з Управлінням спеціальних розслідувань Генпрокуратури провели обшуки в приміщенні Окружного адмінсуду Києва. Правоохоронці розслідують дії ексголови адмінсуду Павла Вовка та його колег — суддів ОАСК Євгена Аблова та Ігоря Погрібніченка, а також судді Суворовського райсуду Одеси Івана Шепітка.

За даними слідства, Вовк нібито через небажання проходити оцінювання у Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС) перешкоджав діяльності окремих її членів. Зараз усім фігурантам оголосили підозри за фактами втручання в діяльність ВККС і прийняття неправосудних рішень. Пізніше НАБУ опублікувало записи розмов судді Вовка на своєму YouTube-каналі. Із записів стало відомо, що суддя домовлявся про купівлю дорогоцінного антикваріату і старовинних монет.