Зеленський: Для швидких «посадок» маємо підготуватися, аби справи не розпадалися в судах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський наполягає, що правоохоронці мають провести ґрунтовні розслідування у гучних кримінальних провадженнях, щоб ці справи довести до вироків. Про це президент заявив у власному відеоблозі «Відверто з президентом».

«У чому проблема швидких «посадок» одразу. Багато справ, повірте нам, є, до яких ми зрозуміли, що повинні підготуватися, а по-іншому ці люди будуть виходити на свободу, тому що всі ці справи розваляться в судах. Тому все буде, і з Катею Гандзюк, з цією справою, і з Павлом Шереметом, і всі справи в оборонній галузі, усі вони будуть», — розповів президент.

При цьому Зеленський частково не погодився з відсутністю «швидких посадок». І згоден, і ні. Дивіться, справа Свинарчуків — є? Є. Пашинський — є? Є. Микитась — є? Є. Дубневич — є? Є. Навіть ви бачили у Верховній Раді, за Дубневича не всі голосували, тому що бояться, що до них буде таке саме ставлення, — і правильно бояться, воно буде таке, а далі будуть вироки цим людям, про кого я сказав», — заявив президент. При цьому він припустив, що буде розпочато інші кримінальні провадження, «і ніхто не буде зупинятися».