У Польщі українець врятував 10 людей під час великої ДТП. За це його сімʼї надали громадянство

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У Польщі українець врятував 10 людей під час великої ДТП. За це його сімʼї надали громадянство

Lubuski Urząd Wojewódzki

Українець Андрій Сіроватський, який врятував 10 осіб під час ДТП у Польщі в травні цього року, як нагороду отримав громадянство для себе та всієї сімʼї. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Родина Сіроватського з Черкас переїхала до Польщі чотири роки тому, але вони досі не отримали посвідок на проживання. 48-річний чоловік працює водієм. Йому зателефонували з міграційного відомства й запросили відвідати їх через кілька днів, щоб отримати громадянство.

«Польща — це найкраща освіта для моїх дітей, це краще майбутнє для них. Я мріяв про те, що ми можемо жити в Польщі, мати громадянство. Я досі не можу повірити, що це здійснилося. У середу, одразу після отримання акта про надання польського громадянства, вся сімʼя подала заявки на польські посвідчення особи», — прокоментував подію чоловік.

Громадянство для його родини схвалили всього через пів року після подачі заявки. 9 травня українець врятував 10 осіб під час масштабної аварії на трасі А6 біля міста Щецін. Тоді в ДТП потрапили вантажівка і шість легкових автомобілів, усього постраждало 22 людини. З них загинуло троє дорослих, троє неповнолітніх, а ще четверо отримали серйозні поранення.

Коли бензинові баки машин почали горіти, Сіроватський почав на руках виносити людей із заблокованих автомобілів. За вчинок українця відразу нагородила місцева рада воєводства, подарувавши його родині тижневий відпочинок на курорті в Польщі.