Імпічмент Трампа: Ексрадник з нацбезпеки Болтон не зʼявився свідчити в Конгрес

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній радник президента США Дональда Трампа Джон Болтон не зʼявився до палати представників, щоб свідчити про можливий тиск Трампа на українську владу. Про це пише NBC News.

Минулого тижня Болтона офіційно запросили свідчити перед трьома комітетами Конгресу, які ведуть розслідування. Його адвокат Чарльз Купер дав зрозуміти, що Болтон не бажає зʼявлятися добровільно.

Як додає видання, Болтон може стати «найгучнішим» свідком у розслідуванні про імпічмент. Його прізвище згадували практично всі свідки, які розповідали про зусилля Трампа та його соратників у здійсненні тиску на Україну.

Раніше видання The Washington Post повідомило, що в липні в Білому домі відбулася зустріч, в якій брали участь Болтон, посол в ЄС Гордон Сондленд, експерт Білого дому з нацбезпеки Олександр Віндман, радник з відносин з Росією Фіона Хілл і спецпредставник Держдепартаменту у справах України Курт Волкер. У цій зустрічі також взяли участь секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк і радник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак.

На цій зустрічі обговорювалися плани нової української влади подолати корупцію. Проте пізніше Сондленд порушив питання про розслідування проти сімʼї Байдена і його сина, який працював в українській компанії Burisma. Зазначається, що Болтона це настільки стурбувало, що він перервав зустріч.