Bellingcat встановили фейкові імена двох бойовиків, причетних до вбивств і катастрофи MH17

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat встановила фейкові імена двох бойовиків «ЛДНР» і російських найманців Ігоря Безлера й Олега Іваннікова, які зараз ховаються в окупованому Криму та Росії.

Як повідомляється на сайті групи, Безлер і Іванніков отримали підроблені паспорти. При цьому їх не внесли в базу даних платників податків Росії — у них немає ідентифікаційного номера.

Безлер живе з паспортом на імʼя «Ігоря Миколайовича Берегового», дата народження 30 грудня 1965 року, а Іванніков тепер за паспортом «Андрій Лаптєв».

«У російському паспортному столі Москви створювали підроблені ідентифікаційні дані для Лаптєва і Берегового одночасно, в результаті чого різниця в номерах їхніх паспортів становить число в кілька десятків», — сказано в повідомленні. Номер паспорта Безлера 4513078492, номер Іваннікова — 4513078464.

Відомо, що Безлер з жовтня 2014 року перебуває в Сімферополі. Про Іваннікова відомо, що він в Росії.

В Україні Безлер перебуває у розшуку. Його підозрюють в умисному вбивстві активістів Юрія Поправка, Володимира Рибака та Ігоря Дяківського. Іванніков є фігурантом розслідування катастрофи малайзійського рейсу MH17, збитого над Донбасом у 2014 році. Обидва бойовика є офіцерами Головного розвідуправління Росії (ГРУ).