В Україні сьогодні проведуть диктант єдності. Як долучитися і написати?

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

У пʼятницю, 8 листопада, «Українське радіо» проведе 19-й щорічний Всеукраїнський радіодиктант національної єдності до Дня української писемності та мови. Диктант проведуть за новими правилами та з урахуванням нового правопису.

Об 11:00 в Національній бібліотеці ім. В. І. Вернадського зберуться написати диктант запрошені гості — політики, журналісти, громадські активісти. А об 11:20 в прямому ефірі радіостудії на Хрещатику, 26, почне читати диктант мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Щоб приєднатися до диктанту, потрібно налаштувати радіоприймачі на хвилю «Українського радіо» або стежити за трансляцією на сайті ukr.radio.

Авраменко складає текст диктанту останні 13 років, але цього року автор додасть у текст кілька елементів для перевірки знань з нової редакції українського правопису.

Організатори повідомили, що у 2019 році вперше диктант можна буде перевірити вже через 15 хвилин після його написання. З 12:00 до 12:15 у прямому ефірі Українського радіо Олександр Авраменко проведе роботу над помилками.

Усі бажаючі зможуть відправити свій текст до 12:00 (фото, скан або скріншот з зазначеною зворотною адресою) на електронну пошту «Українського радіо» ([email protected]), в особисті повідомлення на сторінці «Українського радіо» у Facebook (RU: Українське радіо) або на Viber — 097-107-1079.

Для тих, хто планує надсилати диктант поштою, — це слід зробити протягом трьох днів (8, 9, 10 листопада), за адресою: 01001, Київ, Хрещатик, 26 (примітка «на конкурс»). Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи.

  • У держбюджеті 2020 року на освіту передбачено 145 млрд грн. Кабмін також запровадить програми обміну молоді між містами і регіонами, щоб стимулювати мобільність населення.