Мільярдер Блумберг балотуватиметься в президенти США у 2020 році

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Мільярдер Блумберг балотуватиметься в президенти США у 2020 році

Gage Skidmore / Flickr

Колишній мер Нью-Йорка і мільярдер, який займає 11 сходинку рейтингу Forbes зі статком у $52 млрд, Майкл Блумберг найближчим часом подасть документи для участі у виборах президента США 2020 року. Як повідомляє ВВС, Блумберг балотуватиметься від Демократичної партії.

Зараз вже 17 кандидатів від Демократичної партії заявили про свою участь у виборах президента. З боку республіканців троє кандидатів заявили, що змагатимуться з Дональдом Трампом у первинному конкурсі партії. Але, за словами радника Блумберга Говарда Вулфсона, мільярдер стурбований тим, що жоден з кандидатів від демократів не зможе перемогти Трампа на виборах 2020 року. Вулфсон додав, що Блумберг обмірковував рішення про свою участь у виборах протягом декількох тижнів.

Мільярдер вже направив працівників свого майбутнього штабу для збору необхідних підписів до Алабами, де до 8 листопада можна вступити в передвиборчу гонку.

За даними Real Clear Politics, у жовтні рейтинг головного конкурента Трампа — колишнього віцепремʼєра Джо Байдена — впав майже до мінімальної позначки. Станом на початок жовтня його готові підтримати лише 26,2% опитаних. У квітні цього року, коли Байден заявив про намір брати участь у виборах, його рейтинг становив 30,3%, а в травні зріс до 41,4%.

  • 22 жовтня повірений СШАз питань України Вільям Тейлор свідчив у Конгресі США в рамках процедури імпічменту президента Трампа. Тейлор, зокрема, повідомив, що Трамп відкладав свою зустріч у Білому домі з президентом України Володимиром Зеленським, щоб змусити його вплинути на українське розслідування проти політичних опонентів Трампа.
  • Комітет з питань розвідки палати представників США оприлюднив стенограму свідчень заступника помічника державного секретаря США Джорджа Кента в рамках розслідування справи про імпічмент Дональда Трампа. Він розповів, що колишній генпрокурор Юрій Луценко вплинув на усунення експосла США в Україні Марі Йованович і передавав інформацію про неї адвокату президента Трампа Рудольфу Джуліані.