Зеленський змінив першого заступника голови СБУ і звільнив ще двох заступників

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Зеленський змінив першого заступника голови СБУ і звільнив ще двох заступників

Facebook / Бухарєв Владислав

Президент Володимир Зеленський звільнив Владислава Бухарєва з посади першого заступника глави Служби безпеки — начальника Головного управління з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю (управління «К»). Про це йдеться в указі № 823 на сайті глави держави.

«Звільнити Бухарєва Владислава Вікторовича з посади першого заступника голови Служби безпеки України — начальника Головного управління з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України», — йдеться в документі.

На цю посаду Зеленський призначив Дмитра Нескоромного, якого попереднім указом звільнив з посади заступника голови СБУ.

Також президент звільнив з посад заступника голови СБУ Анатолія Дублика та Вадима Пояркова і призначив на цю посаду Володимира Горбенка.

Хто такий Дмитро Нескоромний?

Дмитру Нескоромному 41 рік, він закінчив Луганський інститут внутрішніх справ МВС України за спеціальністю «правознавство» і Національну академію СБУ. Працював заступником голови СБУ з 1 липня 2019 року. Керував операцією із затримання одного з «діамантових прокурорів», коли за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах було затримано заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

При затриманні у них було виявлено загалом близько $500 тис., а також коштовності та цінні папери. Під час обшуку в кабінеті Шапакіна знайшли $130 тис., у будинку — $30 тис. і €22 тис., у квартирі — $170 тис. і 500 тис. грн, а також документи на депозитні вклади на 800 тис. грн, незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси. При обшуку у Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами — загалом 65 каменів.

  • 12 вересня Зеленський звільнив Владислава Бухарєва з посади голови Служби зовнішньої розвідки і призначив його першим заступником глави Служби безпеки — начальником Головного управління з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю (управління «К»).
  • Зеленський указом № 752/2019 увів до складу Ради національної безпеки та оборони нового секретаря Олексія Данилова, голову Служби зовнішньої розвідки Валерія Євдокимова, заступника голови Служби безпеки — начальника управління з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю Владислава Бухарєва.