За Дубневича внесли 100 млн грн застави. Адвокат повідомив про викрадення нардепа

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

За депутата від групи «За майбутнє» Ярослава Дубневича, якого підозрюють у розтраті 93 млн грн, внесли заставу в 100 млн грн.

Про це theБабелю повідомив його адвокат Олексій Шевчук.

За його словами, заставу за нардепа вносили кілька людей. Проте він не назвав, хто саме. Шевчук заявив, що Дубневича не мали права затримувати, оскільки заставу внесли до вчорашнього оголошення рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

«Працівники НАБУ вчинили злочин. Вони вивезли його в невідомому напрямку. Мабуть, у СІЗО», — сказав він, додавши, що в рішенні суду не було жодного пункту про те, що Дубневича дозволено етапувати.

Шевчук заявив, що сьогодні звернувся до Служби безпеки із заявою «про викрадення невідомими народного депутата». Він зазначив, що не знає, де зараз перебуває його підзахисний.

У чому звинувачують Дубневича?

За версією слідства, Дубневич лобіював виділення коштів з бюджету компанії «Укрзалізниця» на закупівлю товарів у підконтрольних йому підприємств. Фінансові втрати від реалізації схеми проведення процедур відкритих торгів із закупівлі стрілочних переводів, запасних частин до них і комплектів роздільного скріплення, згідно з матеріалами експертизи, становили понад 93 млн грн.