Імпічмент Трампа: Конгрес опублікував свідчення двох топчиновників Ради нацбезпеки США

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Комітет з розвідки палати представників США опублікував стенограми свідчень ексдиректорки з питань Європи та Євразії Ради національної безпеки США Фіони Гілл та директора з питань Європи цієї ж ради полковника Александра Віндмана. Документи оприлюднені на сайті комітету.

Віндман розповів, що після телефонної розмови президентів Дональда Трампа та Володимира Зеленського 25 липня він негайно повідомив юристам Білого дому про своє занепокоєння щодо політичних розслідувань, на яких Трамп наполягав у дзвінку.

«Віндман також повідомив комітетам, що вимога Трампа публічно оголосити про політично вмотивовані розслідування проти громадянина США іноземною країною спонукала його зробити «моральне й етичне рішення» та змусила непокоїтися про те, що такий вчинок може підірвати національну безпеку США», — стверджується в заяві.

Фіона Гілл повідомила законодавцям про занепокоєння серед топчиновників Білого дому, в тому числі колишнього радника Трампа з національної безпеки Джона Болтона, щодо вжитих напередодні дзвінка 25 липня заходів, щоб змусити Україну почати політично вмотивовані переслідування. Крім того, вона розповіла про свої намагання за вказівкою Болтона повідомити про ці дії високопосадовцям Білого дому.