Apple Card звинуватили у дискримінації через більш вигідні умови для чоловіків. Постраждала навіть дружина Возняка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Проти фінансової групи Goldman Sachs почали розслідування після звинувачень у дискримінації за статевою ознакою при встановленні кредитних лімітів на картах Apple Card, пише The Guardian.

Goldman Sachs займається випуском та обслуговуванням платіжних карток від Apple. Розслідування почав департамент фінансових послуг Нью-Йорка. Причиною розслідування стала серія твітів американського підприємця Девіда Хайнмаєра Ханссона. Він заявив, що отримав на своїй Apple Card ліміт у 20 разів вищий, ніж його дружина.

При цьому Ханссон не розкрив інформацію про свої доходи чи доходи своєї дружини, але сказав, що вони подали спільні податкові декларації і що його дружина мала більш високий кредитний рейтинг.

Про схожу ситуацію повідомив співзасновник самої Apple Стів Возняк. «Те ж саме сталося з нами. Я отримав ліміт у 10 разів вищий. У нас [з дружиною] немає окремих банківських рахунків, або рахунків кредитних карт, або яких-небудь окремих активів», — написав у Twitter Возняк.

Департамент фінансових послуг проведе розслідування, щоб визначити, чи було порушено законодавство штату, і «забезпечить рівне ставлення до всіх споживачів незалежно від статі».

«Будь-який алгоритм, який навмисно чи ні призводить до дискримінаційного поводження з жінками або будь-яким іншим класом, порушує закон Нью-Йорка», — повідомили в прокуратурі.

Представник Goldman Sachs Ендрю Вільямс спростував звинувачення. «Наші кредитні рішення базуються на кредитоспроможності клієнта, а не на таких чинниках, як стать, раса, вік, сексуальна орієнтація або будь-які інші підстави, заборонені законом», — стверджує він.

  • Наприкінці серпня Apple опублікувала керівництво з використання нової титанової Apple Card. Власників карти просять не зберігати її поряд з магнітами, а також тримати подалі від магнітних застібок на сумках, не носити разом з ключами та іншими предметами, які можуть її подряпати.
  • Перед цим Apple почала випускати свою віртуальну карту Apple Card. Віртуальна кредитна карта розроблена спільно з банком Goldman Sachs. Компанія почала розсилати запрошення зареєструвати картку обмеженій кількості власників iPhone, які раніше подали заявку на її отримання.