Скандал з нардепом Яременком: «Слуга народу» має трьох кандидатів на посаду голови комітету із зовнішньої політики

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У фракції «Слуга народу» є три кандидати на посаду голови комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва. Про це заявив голова фракції Давид Арахамія, передають Українські новини.

«У нас є трійка кандидатів потенційних, але я не буду вам їх називати», — сказав він. За його словами, 11 листопада, близько 18:30 відбудеться засідання фракції, на якому парламентарії мають намір вислухати позицію голови комітету Богдана Яременка і провести голосування.

На думку Арахамії, Яременко має піти з посади голови міжнародного комітету, але залишитися його членом через власний великий дипломатичний досвід.

Що сталося?

Причиною відставки Яременка може стати публікація виданням «Букви» фото і відео його листування із секс-працівницею під час засідання Верховної Ради. Нардеп після цього заявив, що це була «спланована провокація» з метою виявити журналістів, які підглядають за листуванням депутатів. Пізніше він сказав, що «листування не було», а через деякий час вибачився перед фракцією і виборцями.