Вночі: президент Болівії подав у відставку, матч «Динамо» і «Шахтаря» зупиняли через расизм, на виборах в Іспанії перемагають соціалісти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: президент Болівії подав у відставку, матч «Динамо» і «Шахтаря» зупиняли через расизм, на виборах в Іспанії перемагають соціалісти

Ево Моралес

Javier Mamani / Getty Images

Президент Болівії подав у відставку

Президент Болівії Ево Моралес у неділю оголосив, що йде у відставку. Моралес зважився на такий крок на тлі вимог армії.

«Дуже боляче, що вони привели нас до конфронтації. Я відправив заяву про відставку Багатонаціональним законодавчим зборам», — сказав Моралес. Він заявив, що став жертвою «громадянського, політичного, поліцейського перевороту».

Про свою відставку Моралес заявив після відʼїзду зі столиці в провінцію Кочабамба. За його словами, він вирішив залишити свою посаду для того, щоб «лідери опозиції, які влаштували переворот, перестали спалювати будинки простих людей». При цьому Моралес пообіцяв не відмовлятися від боротьби. Моралес був президентом Болівії з січня 2006 року.

Матч «Динамо» — «Шахтар» зупинили через расизм

Гра між київським «Динамо» і донецьким «Шахтарем» у Харкові була перервана на 76-й хвилині. Капітан «гірників» Тайсон показав непристойний жест і кинув мʼяч у фанатів «Динамо», які щось вигукували на його адресу.

Головний арбітр зустрічі миттєво зупинив поєдинок і відправив команди в підтрибунне приміщення. Диктор оголосив, що матч призупинений через прояви расизму.

Футболісти «Динамо» тривалий час намагалися заспокоїти своїх фанатів, а на 84-й хвилині гра була продовжена. Попри емоції бразильця, суддя показав йому червону картку за непристойний жест. Гра закінчилася перемогою «Шахтаря» з рахунком 1:0.

На виборах в Іспанії перемагають соціалісти

За попередніми підрахунками, на парламентських виборах в Іспанії перемагає Соціалістична робоча партія глави уряду Педро Санчеса.

Соціалісти набирають 27,3% голосів. Друге місце — у консервативної Народної партії, яка набирає 20,1%. Раніше обидві партії заявили, що не обʼєднуватимуться для створення більшості в парламенті.

Для партії Санчеса це вже друга перемога на виборах. Однак минулого разу соціалісти отримали більшість мандатів у парламенті. Крім цього, за попередніми даними, права партія Vox посіла третю позицію рейтингу, поліпшивши свій результат майже вдвічі.

У Румунії на президентських виборах лідирує чинний глава держави

Згідно з підрахунком майже 90% бюлетенів на президентських виборах у Румунії перемагає чинний глава держави Клаус Йоханніс. Представник Націонал-ліберальної партії набирає понад 36% голосів. За його найближчу конкурентку, соціал-демократа й експремʼєра Румунії Віоріку Денчіле проголосували 24% виборців.

Лідер президентських перегонів вже заявив про перемогу. Очікується, що офіційні результати першого туру виборів оголосять у понеділок. Другий тур відбудеться 24 листопада.